Valitse sivu

Apocalyptica on ainutlaatuinen musiikillinen ilmiö ja kenties maailman ensimmäinen pelkästään selloista koostuva hardrock-/heavymetallibändi. Kuulostaako uskomattomalta? Vuonna 2008 valmistuneesta akateemisesta tutkimuksesta, jossa haastateltiin yli 36 000 musiikinystävää, käy ilmi, että metallifaneilla ja klassisen musiikin ystävillä on paljon ​​yhteisiä luonteenpiirteitä.

Sellonsoiton ei tarvitse olla pelkkää etydien soittoa. Sello sopii soittimena erinomaisesti myös raskaampaan musiikkiin.

 

Klassisten jousisoitinten ja rock-fraseerauksen yhdistäminen on siis loogisempaa kuin miltä ensisilmäyksellä vaikuttaa, joten miksei bändi voisi siis ravistella kitarapohjaisen rock-musiikin perusteita? Apocalyptica on tehnyt tästä musiikillisesta kokeilusta maailmanlaajuisen ilmiön ja tehnyt selloa tunnetuksi uusille yleisöille.

 

Apocalyptica perustettiin Helsingissä vuonna 1993, ja sen perustajina olivat klassisesti koulutetut sellistit Eicca Toppinen, Max Lilja, Antero Manninen ja Paavo Lötjönen. Alun perin yhtye oli puhdas sellokvartetti, joka soitti Metallican musiikkia. Yhtyeen ensimmäinen, kriitikoiden ylistämä albumi Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos oli selkeä crossover, jossa klassiset instrumentit esittivät kaikkien aikojen suurimman metalliyhtyeen musiikkia.

 

Kvartetin seuraava, vuonna 1998 julkaisema levy Inquisition Symphony noudatti samaa kaavaa, mutta sillä kuultiin myös muiden bändien, kuten Panteran ja Sepulturan, musiikkia sekä myös joitakin alkuperäiskappaleita. Vielä tässä vaiheessa ryhmä oli enemmän rokkia soittava kamarimusiikkiyhtye, mutta vuonna 2001 julkaistulla Cult-levyllä bändiin lisättiin basso ja lyömäsoittimet. Levyllä kuullaan aikaisempaa useampia alkuperäissävellyksiä, ja yhtye muistuttaa jo enemmän perinteistä rockbändiä, jonka äänimaailma on kuitenkin edelleen sellojen dominoima. Bändi on julkaissut levyjä säännöllisesti, ja niillä on vieraillut maailmanluokan solisteja, kuten Gavin Rossale, Corey Taylor Slipknot, Rammsteinin Till Lindemann ja Nina Hagen.

 

Ota yhteyttä tutustuaksesi paremmin selloon, upeaan ja monipuoliseen soittimeen, joka sopii niin klassisesta kuin rockmusiikistakin kiinnostuneille soittajille.

 

photo credit: BrunoPiatti@yahoo.com.ar via photopin cc