Valitse sivu
Ben Lee on tällä hetkellä virallisesti maailman nopein viulisti

Iso-Britanniassa syntynyt Ben Lee on yksi maailman kuuluisimmista viulisteista, sillä hänet on nimetty Guinnessin Maailmanennätyskirjassa tämän hetken nopeimmaksi elossa olevaksi viulistiksi. Hän teki ennätyksen Lontoossa 18. joulukuuta 2011, jolloin hän soitti Kimalaisen lennon 54,24 sekunnissa. Isobritannialainen Telegraph-lehti nimitti Leen “maapallon nopeimmaksi superihmiseksi” kilpailussa, joka kantoi nimeä Superhuman Showdown. Näytöksessä hän kilpaili mm. nopeusampujia ja base-juoksijoita vastaan, ja he suorittivat tehtäviä, joiden aikana heidän aivokäyriään tarkkailtiin.

Vuonna 2007 Lee perusti rock-viuluyhtye Fusen yhdessä Linzi Stoppardin kanssa. Fuse soittaa rockia Bridge-sähköviuluilla. Bridge-viuluissa on kevlar-runko, ja niissä käytetään kitaravahvistinta sekä yhdistelmää venttiilipäitä, transistoripäitä ja kaiutinkaappeja. Yhtye haluaa osoittaa, että sähköinen viulu voi olla yhtä monipuolinen soitin kuin sähkökitara. Vuonna 2009 Fuse allekirjoitti ensimmäisenä sähköviuluyhtyeenä merkittävän levytyssopimuksen. Yhtyeen toistaiseksi ainoa julkaisu on nimikkoalbumi Fuse, mutta yhtyeen musiikkia on odotettavissa KTD 2020 -nimiseen elokuvaan.

Lee oppi soittamaan Suzuki-metodin avulla, jossa soittotaito pohjautuu korvakuuloon. Metodissa pääpaino ei ole musiikin teorialla ja nuottienlukutaidolla, jonka vuoksi Lee kutsuukin sitä soitinopetuksen rock’n’roll -metodiksi.

 

photo credit: wvs via photopin cc