Valitse sivu
Soitinten kanssa matkustaminen on usein stressaavaa ja kallista.

Lentomatkustus arvokkaan soittimen kanssa ei ole aina stressitöntä tai edullista. Useimmat lentoyhtiöt eivät kuitenkaan hyväksy suurempia soittimia, kuten selloja, matkustamoon ilman niille hankittua istuinta. Maailmaa kiertäville muusikoille tämä on väistämätön kuluerä, sillä tiedossa on tapauksia, jolloin matkatavarana ruumassa matkustanut soitin on mennyt rikki.

Matkustamossa omalla lipullaan matkustava soitin sijoitetaan useimmiten ikkunapaikalle, jottei se tukkisi käytävää tai reittiä varauloskäytäville. Käsimatkatavarana kuljetettavalle soittimelle annetaan usein jopa oma tarkastuskortti, ja tästä on seurannut jotain, mikä yllätti lentoyhtiö Delta Airlinesin. Deltalla havaittiin, että jotkut muusikot ovat luoneet soittimilleen kanta-asiakastilejä, joista kertyneet pisteet he ovat siirtäneet itselleen.

Tämä on Deltan käyttöehtojen vastaista, ja he ovat rangaisseet sääntöjä rikkoneita muusikoita poistamalla paitsi soitinten myös niiden omistajien pisteitä. Äärimmäisissä tapauksissa Delta on jopa evännyt asiakkaan oikeuden osallistua kanta-asiakasohjelmaan.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja selloista tai muista jousisoittimista.

photo credit: caribb via photopin cc