Valitse sivu

Maailman pienimmän viulun soittaminen on kielikuva, jolla tarkoitetaan ongelman suurentelua. Mutta mitä jos voisit todella oikeasti soittaa maailman pienintä viulua? Se on mahdollista reilun tuhannen euron hintaan.

David Edwards ja hänen valmistamansa pienoisviulu

David Edwards, 76, on entinen ammattisellisti, joka soitti aikaisemmin Skotlannin kansallisorkesterissa ennen kuin teki mielenkiintoisen suunnanmuutoksen urallaan. Edwardsin uusi työ vaati jopa sellonsoittoakin enemmän sorminäppäryyttä; hänestä tuli pienoismallien valmistaja. Aluksi hän valmisti huonekaluja tyttärensä nukkekotiin, ja vähitellen rakentamisesta tuli kokopäiväinen ammatti. Luotuaan aikansa nukkekodin huonekaluja ja pienoiskokoisia kodinkoneita hän päätti ottaa haasteen vastaan ja aloittaa pienoisjousisoitinten valmistamisen. Edwardsin kokemus muusikkona antoi hänelle etulyöntiaseman tässä pienoismallien alalajissa: ”Tiedän mitä viulu näyttää, ja se on minulle suuri etu pienoismalleja valmistaessani.”

 

Miniatyyrit on valmistettu Stradivarius-viulujen mukaan. Ne ovat kooltaan 1/12 täysikokoisesta viulusta ja pituudeltaan noin 2,5 cm. Vertailun vuoksi on hyvä huomioida, että ne ovat pienempiä, kuin normaalikokoisen viulun viritystapit. Pienestä koostaan huolimatta ne eivät ole kuitenkaan halpoja leluja, ja niiden uskottavuutta lisää se, että ne ovat entisen orkesterimuusikon valmistamia. Edwards haluaa tehdä entistäkin pienempiä viuluja, mutta niin, että niissä on edelleen nähtävissä kaikki viulun tunnistettavat yksityiskohdat. Edwardsin mukaan hänen pienoissoittimensa ovat kokoluokassaan kaikkein yksityiskohtaisimpia, ja yhden soittimen valmistamiseen vie häneltä useita kuukausia.

 

Näistä pienoisviuluista ei juuri saa ääntä (pienoisjousesta huolimatta), mutta ota meihin yhteyttä, jos haluat tietoja standardikokoisista viuluista, selloista ja kontrabassoista.