Valitse sivu
Manuela Boscon Puhu Meille Rakkaudesta

Manuela Boscon Puhu Meille Rakkaudesta

 

Manuela Boscon Puhu Meille Rakkaudesta

Price Qty
Free Ticket €0.00 (EUR)

Varmista paikkasi ja varaa tästä itsellesi ilmainen lippu värikkääseen avaijaistilaisuuteen pe 25.5. klo 18-21.

Manuela Boscon yksityisnäyttely PUHU MEILLE RAKKAUDESTA

Galleria Fast Creativessa How Violinsissa 25.5.-15.6.2018 (Mechelininkatu 28 B, Töölö)

Elämyksellinen avajaistilaisuus 

Fast Creative järjestää elämyksellisen avajaistilaisuuden Manuela Boscon Puhu meille rakkaudesta –näyttelyn yhteydessä pe 25.5. klo 18-21. Tervetuloa nauttimaan Manuela Boscon sykähdyttävästä taidenäyttelystä ja värikkäästä illasta. Tarjolla nautintoja kaikille aisteille!

Manuela Boscon uusin näyttely Puhu Meille Rakkaudesta on samanaikaisesti maaginen ja kotoisan arkinen sukellus lähelle.

Näyttelyn yhteydessä julkistetaan myös teos, joka on päätynyt Katjan Ketun uusimman romaanin kanneksi.

Tuure Kilpeläinen luo tunnelmaa musiikillaan kodikkaassa viulukauppa-galleriassa.

Buongiorno Caffen popup-ravintolasta saat herkullista ruokaa ja raakakakkutaiteilija Suvituuli Siikasaaren popup-kahvilasta himottavia raakakakkuja.

Nina Sola-Gallieron korut ovat oiva lisä värikylläiseen taide-elämykseen. NSG-jewelleryn popup-korukaupassa on tarjolla uniikkeja, käsintehtyjä koruja puolijalokivistä.

Wild things tuo kukkaloistoa iltaamme pienellä popup-puodillaan.

Sinulla on myös mahdollisuus tutustua viulunrakennuksen saloihin How Violinsin viulunrakentaja Guy Hown opastuksella.

Ja Sinä luot tunnelman! Tervetuloa mukaan!

Ylistys rakkaudelle

Manuela Boscon uusin näyttely Puhu Meille Rakkaudesta on samanaikaisesti maaginen ja kotoisan arkinen sukellus lähelle.

Puhu Meille Rakkaudesta on ylistys rakkaudelle. Pyhät tilat ja rakennukset: temppelit ja katedraalit, siskojen juhannustaiat, ystävien puutarhajuhlat, orientaaliset olohuoneet, sekä pariskuntien tiukasti toistensa ympärille kietoutuneet vartalot edustavat sielun kotia, jossa kaikkein pyhin ja herkin on läsnä.

Teemoina ovat rakkauden eri muodot ja laadut: sisarellinen solidaarisuus, äidinrakkaus, romanttinen rakkaus, rakkaus itseä suurempaa kohtaan ja ystävyys. Teoksista välittyvä tunnelataus on vahva ja mystinen. Värikylläisyys antaa vahvan kontrastin tummille pohjille ja luo tilaa maagiselle realismille. Katsojan tekee mieli sukeltaa tunnelmiin, joita teoksissa edustavat sielun huoneet kutsuvat esiin.

 ” Kauneinta elämässä on Yhteys, ilman sitä meillä ei ole mitään, siitä teokseni puhuvat ”.

To ensure your place, please book your free ticket here.

Price Qty
Free Ticket €0.00 (EUR)

Fast Creative Gallery

Sellon kielet: Suoli vai teräs?

Sellon kielet: Suoli vai teräs?

Sello on jousisoitinperheen toiseksi suurin jäsen. Sellon ääniala on laaja, mutta kielten valinnalla voi vaikuttaa siihen, mitä osa-alueita haluaa äänessä korostaa. Sellon kielet voidaan jakaa kahteen päätyyppiin:

Suolikielet

Suolikieliä on kahdenlaisia: niin sanottuja puhtaita suolikieliä ja suolisisuksisia metallikieliä. Puhtaita suolikieliä käytetään pääsääntöisesti vanhan ja barokkimusiikin keskuudessa. Suolisisuksiset metallikielet ovat taas suhteellisen yleisiä kaikissa musiikkityyleissä.

Suolikielet ovat ääneltään paljon lämpimämpiä ja tukevat erityisen hyvin soittimen keskirekisterissä olevia ääniä. Nämä kielet ovat myös joustavampia eivätkä ne vaadi yhtä kovaa jännitettä soidakseen ja ovat sen takia helpompi painaa. Toisaalta sellon suolikielet ovat muita kieliä paksumpia ja ne voivat olla raskaan tuntuisia sormenpäissä.

Suolikielet ovat herkkiä reagoimaan kosteuden ja lämpötilan vaihteluille, minkä takia ne eivät pysy vireessä yhtä hyvin. Samasta syystä suolikielten asettuminen kestää paljon kauemmin kuin teräskielten.

Nämä kielet eivät ole äänenpaineeltaan myöskään yhtä kovia, kuin teräskielet, ja esimerkiksi solistille suolikielet eivät todennäköisesti ole paras vaihtoehto. Osana yhtyettä, orkesteria tai kvartettia soittaessa suolikielten äänelliset ominaisuudet ovat ylivertaiset.

Metallikielet

Metallikielissä on nimensä mukaisesti metallinen sisus. Metallikielissä on selkeästi korkeampi äänenpaine ja ne ovat äänenlaadultaan huomattavasti kirkkaampia ja selkämpiä kuin suolikielet. Samoin kuin suolikielet, myös metallikielet reagoivat kosteuden ja lämpötilojen vaihteluun, joskin huomattavasti vähemmän.

Metallikielet ovat yhä useammin sellistien suosimia, mutta useat soittajat laittavat matalimpiin kieliin suolikielet ja korkeampiin metallikielet. Tämä yhdistelmä antaa pehmeän soundin matalille äänille ja kirkkaanja eroittelevan soundin korkeassa rekisterissä.

Kielten valitseminen on aina pitkälti kiinni omasta mieltymyksestä ja sitä tehdessä on tärkeä ottaa huomioon soitettava musiikkityyli ja oma rooli yhtyeessä. Eri kielten kokeilu omalle soittimelle auttaa löytämään itselle sopivan yhdistelmän. Se on kaiken lisäksi avartavaa muusikkona ja lisää omaa tietämystä soittimestasi.

Seitsemän vinkkiä soitonharjoitteluun

Seitsemän vinkkiä soitonharjoitteluun

On hyvä suunnittella oma harjoitteluaika hyvin, jos haluaa kehittyä soittajana mahdollisimman nopeasti.

Kun opettelee uutta instrumenttia, se kuinka kauan harjoittelee on vähintään yhtä tärkeää kuin se, miten harjoittelee. Hyvien harjoittelutapojen opettelu antaa parempia tuloksia lyhemmässä ajassa. Hyvin mietityt ja tarpeeksi lyhyet harjoittelusessiot voivat olla tehokkaampia oppimisen kannalta kuin pitkät, suunnittelemattomat harjoittelutuokiot. Olemme koonneet alle 7 hyvää vinkkiä optimaaliseen harjoitteluun.

 

1. Lämmitele aina jollain helpolla kappaleella

Lämmittely auttaa niin mieltä kuin kehoakin valmistautumaan harjoitteluun. Jo kymmenen minuutin lämmittely ja loppuverryyttely auttaa soittamisesta palautumista ja edistää oppimista. Voit lämmitellä esimerkiksi jollain helpolla kappaleella jonka osaat. Asteikoiden ja sointuarpeggioiden soittaminen on myös hyvä vaihtoehto. Mitä monipuolisemmin lämmittelet, sitä parempi.

 

2. Ole kurinalainen sormitusten ja jousitusten kanssa

Sormituksen tai jousituksen opettelu väärällä tapaa johtaa huonoon tekniikkaan. Jos huono tekniikka jää lihasmuistiin, se on erittäin vaikeaa poisoppia myöhemmin. Sen seuraukset voivat johtaa pahimmillaan rasitusvammoihin, kuten jännetuppitulehdukseen. Joka tapauksessa huono tekniikka hidastaa tai jopa estää soittajana kehittymisen.

 

3. Ole kurinalainen myös temmon ja aika-arvojen kanssa 

Tähän erinomainen apuväline on metronomin käyttö aina harjoitellessa. Voit yhdistää metronomin ja aika-arvojen harjoittelun esimerkiksi alkulämmittelyyn, vaikkapa soittaessasi asteikoita. Harjoittele asteikot eri aika-arvoilla ja ole vaativa itsellesi. Parasta on, jos voit äänittää soittoasi metronomin kanssa ja kuunnella nauhoitteen heti soitettuasi. Näin saat varmasti objektiivisimman kuvan omasta soitostasi ja voit puuttua heti mahdollisiin ongelmakohtiin.

Myös erilaisten nauhoitteiden mukana soittaminen on erinomainen tapa opetella aika-arvoihin liittyviä asioita ja se samalla opettaa soittamaan osana yhtyettä. Temmossa pysyminen ja rytminlukutaidot ovat äärimmäisen tärkeitä, joten kokeile olla tarkka niiden kanssa heti alusta alkaen.

 

4. Älä yritä kiirehtiä

Vaikka houkutus onkin aina suuri, vaikeampiin kappaleisiin siirtyminen ennen aikojaan on yleensä vain lannsitavaa ja turhaan aikaavievää. Jos huomaat, että sinulla on erittäin suuria vaikeuksia soittaa jotain kappaletta, siirry takaisin joihinkin sinulle helpompiin kappaleisiin ja ota aikasi, ennenkuin yrität soittaa sitä uudelleen.

 

5. Korjaa virheesi aina mahdollisimman nopeasti

Jos huomaat, että teet yhä uudelleen saman virheen samassa kohtaa kappaletta, se johtuu siitä, että lihasmuistissasi on jo väärä tapa soittaa kyseinen kohta. Oikea tapa lähestyä tätä ongelmaa on alkaa soittaa kohtaa, jossa ongelma on, ja aloittaa puolella temmolla. Varmista, että käden asentosi, jousituksesi ja kaikki ovat kunnossa ja ettet tee enää kyseistä virhettä. Ala nostamaan tempoa pikkuhiljaa (esimerkiksi metronomin kanssa), kunnes soitat kyseisen kohdan virheettömästi. Nosta tempoa aina, kun olet saanut soitettua jonkin kohdan 3-5 kertaa putkeen virheettömästi.

Voit ehkäistä virheoppimisten syntymistä helpoiten puuttumalla ongelmakohtiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

 

6. Opettele useita kappaleita samalta säveltäjältä

Jos huomaat nauttivasi jonkin tietyn kappaleen soitosta, voi olla erinomainen idea opetella useita kappaleita samalta säveltäjältä. Kun opit soittamaan yhden kappaleen tietyltä säveltäjältä, voit huomata, että hänen muutkin kappaleet tulevat luonnostaan. Tämä lisää repertuaariasi ja antaa varmasti paljon niin musiikillisesti kuin vain puhtaasti soiton iloa.

 

7. Ajoita soittosi oikein

Muista, että me kaikki olemme vain ihmisiä. On luonnollista, että väsymme ja, että keskittymisemme herpaantuu. Soitonharjoittelun tauottaminen voi merkitä eroa hyvien, kestävien harjoittelutapojen ja rasitusvammojen välillä. Jos huomaat, että olet poikki kappaleen harjoittelun jälkeen, ei ole mitenkään huono idea ottaa pientä taukoa ennen kuin jatkaa taas harjoittelua. Kehosi, mielesi ja viulusi kaikki tulevat kiittämään sinua siitä.

 

Miten suolikielet vaikuttavat äänenlaatuun?

Katguttia eli lampaan suolta punottuna kieliksi.

Viulun kieliä on monenlaisia. Vuosien saatossa kielten materiaalit, valmistustavat ja -prosessit ovat muuttuneet paljon. Vaikka nykyään yleisin kielivaihtoehto on teräskielet, alkuperäinen viulunkielten materiaali on niin kutsuttua katguttia. Katgutti on lyhenne englannin kielen sanasta cattlegut (suom. karjansuoli). Suolikielissä käytetty katgutti on lampaan suolta.

Miten suolikielet on tehty?

Ensimmäinen askel katgutin valmistamiseen on suolien puhdistaminen. Puhdistusprosessissa rasva eroitetaan muusta aineesta ja suoli huuhdellaan, jonka jälkeen suolen ulkoinen kalvo raavitaan pois. Kun kalvo on saatu irroitettua, suolet huuhdellaan uudelleen, mutta lipeässä. Jäljelle jäävistä suolen säikeistä punotaan yhteen kieliä. Kielten paksuus määritetään sillä, kuinka monta eri säiettä punotaan yhteen. Esimerkiksi viulun E-kieli tehdään tyypillisesti 3-4:stä suolisäikeestä. Seuraavaksi kielet hiotaan oikean kokoisiksi. Lopulta, kun kielet on kuivattu ja kiilloitettu, ne valkaistaan ja lajitellaan koon mukaan.

Miten kielten materiaali vaikuttaa soittimen äänenlaatuun?

Luonnonmateriaaleista tehdyt kielet yleensä ovat äänellisesti tummempia. Tämä on täysi vastakohta metallikielille, joissa on kirkas ääni. Kuitenkin on tiedetty, että myös puhtaat suolikielet tummasta yleissoundista huolimatta ovat äärimmäisen rikkaita yläsävelsarjoiltaan. Päättämällä millaiset kielet sopivat omaan soittoon ja viuluun voi olla pitkä ja vaikea prosessi. Yleensä se, millaisia kieliä käytetään on myös hyvin vahvasti kytköksissä siihen, millaista musiikkityyliä soittaa. Esimerkiksi orkesterimusiikkia on soitettu mitä erilaisimmilla kielillä suolikielistä metallisiin, yleisimpinä kielivaihtoehtoina teräskielet synteettisillä sisuksilla. Kansanmusiikkiin ja bluegrassiin taas suolikielten tummemmat sävyt sopivat paremmin.

Vaikka tämäntyylisiä yleistyksiä voikin tehdä, kaikista paras vaihtoehto on kuunnella itse, mitkä kielet sopivat parhaiten omalle soittimelle. Soittajan omat korvat ovat tässäkin korvaamaton apu.