Valitse sivu

Jousisoittimen valitseminen lapselle

Soittimen hankkiminen lapselle tai nuorelle soittajalle voi olla hankalaa, jos ei ole itse soittanut. Turvallisinta ja helpointa on ottaa yhteyttä asiantuntevaan soitinliikkeeseen tai viulunrakentajaan. How Violins auttaa mielellään löytämään sopivan viulun nuorelle harrastajalle. Alla on vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Soitinkohtaisista artikkeleista vasemmalla löydät tarkempaa tietoa siitä, minkä kokoinen soitin lapsellesi sopii.

Kuinka ”hyvän” instrumentin tarvitsen?

Nopea vastaus on: niin hyvän kuin mahdollista. Käytäntö on toki monisyisempi, koska harkittavana ovat budjetti, harrastuksen vakavuus ja soittajan pituuskasvuun liittyvä soitinvaihdon sykli. Paras vaihtoehto on oikean kokoinen soitin, joka kuulostaa hyvältä ja pysyy vireessä. Näin soittaminen on mukavampaa eikä tarvitse niin paljon aikuisen apua – esimerkiksi soittimen virittämisessä.

Kuinka arvioin soittimen äänenlaatua?

Pienen soittimen sointia arvioidessa kannattaa muistaa, että pienikokoinen viulu on akustiselta alaltaan ”liian pieni”, minkä vuoksi sillä on taipumusta kuulostaa kirkkaalta ja messinkiseltä. Toisaalta, trimmattuna, pieni soitin on ääneltään paljon pehmeämpi ja armollisempi kuin täysikokoinen 4/4-viulu.

Millaista soitinta lapseni on mukava soittaa?

Tärkeintä on, että soitin tuntuu hyvältä soittajan kädessä. Tämän ratkaisee soittimen koko. Tavallisesti sanotaan, että mitä suurempi viulu, sitä parempi ääni. Äänenlaatu ja sointi eivät kuitenkaan saa mennä sen edelle, että instrumenttia on miellyttävä soittaa. Tarkemmat kokotiedot saat soitinkohtaisista artikkeleista vasemmalta.

Mistä tiedän, pysyykö viulu riittävästi vireessä?

Soittimen vireessä pysyminen voi olla nuoren soittajan vanhemmille haaste, sillä lapsella ei välttämättä ole riittävästi voimaa viritystappien hallintaan, eikä vanhemmilla ehkä ole kokemusta viulun virittämisestä. Voikin olla hyödyllistä hankkia kieltenpidin pikavirittimillä joka kielelle, jolloin vanhemmat voivat tehdä suurimman osan virittämisestä viritinten avulla. Näin virittäminen on helpompaa kuin viritystapeilla.

Jousisoittimen kielillä on huomattava merkitys soittimen vireen kannalta. Teräskielet pysyvät synteettisiä kieliä paremmin vireessä, mutta niiden tuottama ääni ei ole yhtä rikas. Hyvä soitonopettaja osaa tehdä suosituksia lapsen iän ja soittotason mukaan.

Mitä tehdä, kun soitin jää pieneksi lapselle?

Lapsen kasvaessa viulu jää aikanaan liian pieneksi. How Violins tarjoaa mahdollisuuden päivittää soittimen parempaan, tai suurempaan myöhemmin. Tällöin hyvitämme 75 % How Violins:ilta ostetun instrumentin tai jousen ostohinnasta vaihdossa samanhintaiseen tai kalliimpaan soittimeen.

Aukioloajat

Kesäaukioloajat

22.6. - 20.7. suljettu

Lauantaiaukioloajat

Huomaa, että olemme auki lauantaisin 18.8. alkaen

Ma 10-16

Ti   10-16

Ke  10-18

To   9-18

Pe   9-16

 

Lauantai
18.8. alkaen auki klo 10-14

Sunnuntai
Olemme suljettuna

Ota Meihin yhteyttä

Puhelin

Osoite

Mechelininkatu 28B

00100 Helsinki