Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Viulutunnit lapsellesi: Mitä sinun tulee tietää

Soittotunnit ja soittotaidon hankkiminen, kuten monet muutkin asiat, on parasta aloittaa jo varhain. Vaikka lapsesi oppisi arvostamaan musiikkia vasta vanhemmalla iällä, soiton opettelu on helpompaa nuorempana. Viulu on upea soitin, jolla voidaan soittaa kaunista, melodista musiikkia. Musiikillisten kykyjen kehittämisen lisäksi lapsi oppii soittotunneilla muita tärkeitä taitoja, joita hän voi hyödyntää myöhemmin elämässään.

 

Soittotunneilla käynti on edellytys soittimessa edistymiselle. Vanhempana on hyvä ottaa selvää viulunsoiton perusteista, että voit tukea lastasi paremmin.

Lapsesi ei välttämättä innostu mistään soittimesta välittömästi, mutta vanhempana sinun tehtäväsi on pitää lapsesi mielenkiintoa yllä ja kannustaa häntä jatkamaan tunteja. Yksi viulunsoiton tuomista eduista on sen positiivinen vaikutus lapsen itsetuntoon. Soittokyky opettaa lapselle, kuinka vaikeudet voidaan voittaa työllä. Viulusta huolehtiminen opettaa lapselle vastuuta, ja siitä on sen pienen kokonsa vuoksi helpompi huolehtia kuin monista muista soittimista.

 

Lapsesi oppii myös joitakin muita tärkeitä taitoja viulunsoittoa opiskellessaan. Näihin kuuluvat käden ja silmän välisen koordinaation sekä keskittymiskyvyn kehittyminen, uskallus kokeilla uusia asioita, unohtamatta tietenkään iloa, jota soittaminen tuottaa. Viululla voidaan soittaa monenlaista musiikkia ylevistä klassisista teoksista mukaansatempaaviin bluegrass-kappaleisiin.

 

Viulun etuihin kuuluu myös sen mukautumiskyky. Viuluja on monenkokoisia, joten soittoharrastus voidaan aloittaa jo hyvin nuorena. Perusasiat pysyvät samana, joten lapsesi voi ajan mittaan siirtyä helposti pienestä viulusta suurempaan. Eduista puhuttaessa ei kannata myöskään unohtaa ylpeyttä, jota voit tuntea seuratessasi lapsesi edistymistä opinnoissaan.

 

Viulun hankintakustannukset voivat olla huomattavasti alhaisempia kuin monen muun soittimen. Viulunopettajia on määrällisesti paljon, ja sopivan ajankohdan löytäminen soittotunneille sujuu vaivattomammin viulun pienen koon ja helpon kannettavuuden vuoksi. Suurempien soittimien tunnit joudutaan usein järjestämään samassa paikassa, mutta viulutuntien pitopaikkaa voidaan tarvittaessa muuttaa.

 

Viulutunneilla käyminen on erinomainen keino opettaa lapsellesi joitakin elämän tärkeitä taitoja. Lapsesi oppii soittamaan upeaa soitinta, ja soittotaidosta voi olla hänelle iloa lopun elämäänsä. Opiskelu ei tule aina olemaan helppoa, mutta harvat hyvät asiat elämässä ovat yksinkertaisia. Viulutuntien aloittaminen voi olla hyvä valinta, jos haluat lapsesi itsetunnon kasvavan ja hänen oppivan vastuuta, keskittymistä ja uusia taitoja.

 

photo credit: horizontal.integration via photopin cc

Table of Contents