Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Antiikkiviulun ostaminen lapselle: 7 huomionarvoista seikkaa

Antiikkiviulun hankinta on merkittävä asia nuoren muusikon uralla. Harkitessasi antiikkiviulun ostamista lapsellesi on tärkeää, että teet riittävästi taustatutkimusta. Tavoitteena on löytää lapsellesi mieluinen viulu, joka tarjoaa parasta vastinetta rahoillesi.

Antiikkiviulun ostaminen lapselle: 7 huomionarvoista seikkaa 

 

Antiikkiviulua ostaessa kannattaa olla tarkka. Kärsivällisyys vanhoja soittimia ostaessa on ensiarvoisen tärkeää.

1. Search myyjä, joka on erikoistunut jousisoittimiin. Monenlaisia soittimia tarjoavilla yleismusiikkikaupoilla ei ole usein riittävästi asiantuntemusta. Erityisesti vanhojen jouissoittiien kanssa on hyvä aina varmistaa, että niissä ei ole mitään piileviä ongelmia, joita vain ammattilaiset pystyvät havaitsemaan.

2. Älä hätiköi vaan anna lapsesi kokeilla useita eri soittimia. Lapsen ja soittimen suhde tulee olemaan pitkäaikainen ja intiimi, eikä päätöstä siksi kannata kiirehtiä. Auta luomaan soittimen kokeilutilanteessa rauhallinen ja kiireetön tunnelma.

3. Löydettyäsi kiinnostavan viulun, anna lapsesi kuunnella sitä jonkun toisen (kuten opettajan tai myyjän) soittamana. Tämä on tärkeää!  Instrumentti kuulostaa soittajalleen erilaiselta kuin kauempaa kuunneltuna.  Muusikoille on tärkeää tietää, miltä soitin kuulostaa muiden korvaan.

4. Ole kärsivällinen! Viulun hankinta voi olla aikaa vievä prosessi, mutta tämä investointi lapsesi musiikilliseen elämään on sen arvoista. Mikään ei saa soittoinnostusta loppumaan nopeammin kuin vääränlainen soitin.

5. Kuuntele muiden mielipiteitä, mutta luota myös omaan ja lapsesi arviointikykyyn. On hyvä kysyä mielipiteitä soitinrakentajilta, muusikkoystäviltä ja ennen kaikkea omalta soitonopettajalta. Pitäkää kuitenkin mielessä, että teidän mielipiteenne on se, joka ratkaisee.

6. Kun olet löytänyt mielenkiintoisen soittimen, kysy toista mielipidettä sen arvosta. Voit pyytää sanallista hinta-arviota keneltä tahansa hyvämaineiselta jälleenmyyjältä.

7. Nauti tästä prosessista lapsesi kanssa, sillä se on tärkeä askel muusikon kehityksessä!

 

Antiikkiviulun hankinnalla voi olla myönteinen vaikutus nuoren muusikon tulevaan uraan. Myös viulun arvo voi nousta, mikäli soittimesta pidetään asianmukaista huolta. Asioidessasi viululiikkeissä kysy, korjaavatko he myös soittimia.

Viulun ostaminen on usein ensimmäinen askel pitkäaikaiseen yhteistyöhön soittimen myyneen liikkeen kanssa. Sen vuoksi sinun tulee voida luottaa heidän ammattitaitoonsa ja mielipiteisiinsä. Kuten lapsesikin, jokainen viulu on ainutlaatuinen, ja siksi molempien niistä tulee saada ansaitsemansa yksilöllinen huomio.

Hyvä viululiike pystyy vastaamaan huoltoon liittyviin kysymyksiin ja auttamaan ongelmatilanteissa. He voivat jopa antaa tietoa siitä, kuinka sää voi vaikuttaa soittimeesi!  On siis tärkeää löytää liike, joka sopii parhaiten sinulle ja nuorelle viulistillesi.

Table of Contents