Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Kun lapsesi kertoo sinulle unelmastaan soittaa viulua

Olet saattanut kuulla tarinan lapsesta, joka saa syntymäpäivälahjaksi viulun ja kuljettaa sitä sen jälkeen mukanaan kaikkialle. Mikäli lapsesi on osoittanut vahvaa kiinnostusta viulun tai sellon soittamiseen ja toivoo sitä hartaasti, soittotunnit voidaan aloittaa jo jopa 3-vuotiaana.

 

Altistamalla lapsesi musiikille jo nuorena voit antaa hänelle lahjan, joka kulkee mukana koko loppuelämän.  Toivon mukaan lapsesi rakkaus musiikkiin säilyy pitkälle aikuisikään.  Harkitessasi soittotuntien aloittamista, huomioi seuraavat seikat:

 

Itsehillintä

Soittimen opettelu on pitkäaikainen prosessi, joka vaatii koko perheen osallistumisen.

Erityisesti ryhmäopetuksessa on tärkeää, että lapsesi osaa keskittyä kyseessä olevaan tehtävään ja olla häiritsemättä muita.

Opettajan tulee kannustaa lapsia leikeillä ja peleillä, jotka ovat heidän kehitystasonsa mukaisia.

Palkintojen ja erilaisten diagrammien käyttäminen on myös hyvä tapa herättää pienten lasten mielenkiinto.  Haasteena on välttää tylsistyminen ja kannustaa harjoittelemaan.

 

Asteittaiset tulokset

Oppiminen voi olla aluksi hankalaa, ja pelkkä soittimen oikeaoppinen pitely ja seisominen sen kanssa voi olla haaste ensimmäisillä tunneilla.

Päivittäisistä sormi- ja ranneharjoituksista on suuri apu, ja niiden avulla voit parantaa soittimen hallintaa ja vähentää turhautumista. Vasta tämän jälkeen lapsesi voi opetella saamaan viulusta äänen.  Kärsivällisyys ja toisto ovat keskeisessä roolissa tuntien alkuvaiheessa.

 

Jatkuva kannustaminen

Koska pienet lapset haluavat usein miellyttää vanhempiaan, soitonopiskelu voi sujua helpostikin. Opettajan ja vanhempien tulee toimia yhteistyössä ja muistaa, että ystävällinen ja hellävarainen kannustus saa aikaan parhaat tulokset.  Kuten useimmat meistä tiedostavatkin, pakottamalla tai vaatimalla lapselta liikaa voit saada aikaan päinvastaisen tuloksen, ja lapsesi voi unohtaa soittamisen ilon.

Viulunsoiton opiskelu kehittää tärkeitä taitoja, kuten itsekuria ja kärsivällisyyttä. Soittaminen voi olla lapselle myös keino viihdyttää itseään tai rauhoittua. Soittotaito on elämää rikastuttava kyky. Ota yhteyttä, niin voimme selvittää, kuinka voimme auttaa sinua ja lastasi tällä polulla.

Table of Contents