Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Miten luoda harjoittelurutiini koulun ympärille

Hyvän ja säännöllisen harjoittelurutiinin luominen koulun ympärille antaa parhaat mahdolliset eväät lapsellesi kehittyä soittajana.

Lomalla on paljon aikaa harjoitella. Kun koulut alkavat, aikataulut tiukentuvat ja jokapäiväisen harjoitteluajan löytäminen vaikeutuu. Koulun, harrastusten ja kavereiden näkemisen tasapainottelu soittimen harjoittelun kanssa voi olla haastavaa. Kuitenkin on monia takaisin kouluun -harjoitteluvinkkejä, jotka auttavat koululaista lastasi tekemään harjoittelusta osan arjen rutiineja. Olemme koonneet alas parhaat vinkkimme.

 

Kokeile, mikä päivänaika sopii parhaiten. Tunnit ovat vähissä kouluvuoden aikana, joten on erityisen tärkeää löytää aika, joka sopii koko perheelle. Jotkut koululaiset harjoittelevat tehokkaimmin heti koulun jälkeen, kun taas toiset tarvtitsevat lepoaikaa ja ovat parhaimmillaan päivällisen jälkeen. Aamuvirkut voivat kokea aamuajan ennen kouluun lähtöä parhaaksi heidän keskittymisensä kannalta. Kun kouluvuosi alkaa, keskustele lapsesi kanssa ja miettikää yhdessä, mikä olisi paras aika harjoittelulle niin aikataulullisesti kuin harjoittelun tehokkuuden kannalta.

 

Suunnittele etukäteen ja ole joustava. Vaikka pitäisi tähdätä säännöliseen harjoitteluaikaan, vuoden varrella tulee olemaan päiviä, milloin se ei toimi. Ehkä koulussa on huomenna esitelmä tai lapsesi pitää mennä kaverin luokse tekemään ryhmätöitä. On tärkeää katsoa kalenteriasi ja mukauttaa eri sitomuksia niin, että ne sopivat kaikkien tulevien tapahtumien kanssa yhteen.

 

Luo erillinen mukava harjoittelutila. Rauhallisen ja kutsuvan harjoitelupaikan luominen on aina tärkeää, mutta sen merkitys korostuu kouluvuoden aikana. Voit joko varata yhden huoneen erikseen soitinharjoittelulle tai ottaa kaikki koulukirjat, -tehtävät ja muut mahdolliset häiriötekijät pois huoneesta aina harjoittelun ajaksi. Tämä auttaa lastasi keskittymään musiikkiin ja harjoitteluun paremmin.

 

Orkesterien konserteissa käyminen on vaikuttava kokemus kaiken ikäisille ja toimii erinomaisena kannustimena nuorelle muusikolle

Käytä kouluvuotta eduksesi. Vaikka kouluvuosi itsessään saattaa aiheuttaa ongelmia aikatauluttamisessa, se myös tarjoaa suuren mahdollisuuden nuorille muusikoille. Yksi hyvä tapa motivoida opiskelijoita on esitellä heille edistyneempiä orkestereita ja bändejä, jotta he voivat nähdä, mitä voi saavuttaa kovalla työllä ja harjoittelulla.

 

Vie lapsesi katsomaan paikallista lukion orkesteria tai musikaalia. Kun lapsesi näkee vanhempia opiskelijoita esittämässä vaikeita kappaleita, hän voi olla yhtäkkiä hyvinkin innostunut harjoittelemaan omaa soitintaan.

 

Takaisin kouluun -kausi voi olla hektistä, mutta joustavan rutiinin luominen aikatauluihin sopivaksi on todella hyvä tapa saada sinun opiskeleva lapsesi harjoittelemaan.

 

 

 

photo credit: saffroncisco via photopin cc

Table of Contents