Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Muutama usein esitetty kysymys lastenviuluista

Minkä kokoinen lastenviulun tulisi olla? Ovatko vanhemmat soittimet uudempia parempia? Kumpi on järkevämpää: ostaminen vai vuokraaminen? Seuraavassa käsittelemme muutamia ensiviulua koskevia kysymyksiä.

 

Jos soitat ensimmäistä viulua orkesterissa, kukaan ei kiistä, ettetkö tarvitsisi erinomaista soitinta. Ensimmäisellä viululla muusikon uralla tarkoitetaan kuitenkin usein jotain aivan muuta. Ostaessaan lapselleen ensimmäistä viulua monet vanhemmat kohtaavat samantyylisiä ongelmia; perheen budjetti on rajallinen, eikä kukaan voi tietää etukäteen, tuleeko lapsesta seuraava Paganini vai jääkö viulunsoitto ohimeneväksi innostukseksi. Toisaalta on myös totta, että väärä soitin voi tehdä soittamisesta vähemmän miellyttävää, ja ilman soitosta syntyvää iloa lapsen musiikkiharrastus saa huonon alun. Vain harvat vanhemmista ovat päteviä arvioimaan lastenviulun musiikillisia ominaisuuksia ja arvoa riittävän tarkasti. Miten siis löydät lapsellesi oikean soittimen?

Vanha viulu vs. uusi viulu: kumpi on parempi?

Uusien tehdasvalmisteisien viulujen suuren tarjonnan vuoksi useat vanhemmat eivät edes kysy edellä mainittua kysymystä, vaikka historiallisten jousisoitinten maailma tarjoaa monia houkuttelevia mahdollisuuksia nuorille musiikinharrastajille. Lapset ovat harrastaneet viulunsoittoa vuosisatojen ajan, ja heille sopivia pienikokoisia soittimia on rakennettu kautta aikojen. Pienemmät historialliset soittimet ovat usein rikasäänisiä, sillä äänen hienovaraisemmat ominaisuudet voivat kehittyä ainoastaan ajan kanssa. Kouluikäiselle soittajalle voi myös tuoda iloa se, että soitin on vanhempi, kuin hänen isovanhempansa. Tämä mielenkiinto soitinta kohtaan voi auttaa nuorta soittajaa kehittämään suhdettaan soittimeensa ja siten kannustaa jatkamaan opintoja. Näin lapsi voi päästä helpommin vaikeiden jaksojen yli ja jaksaa harjoitella monotonisia harjoituksia ja asteikkoja.

 

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettei saatavilla olisi laadukkaita moderneja soittimia. Hyvä sisäpiirin vinkki on kuitenkin tutustua myös historiallisiin lastenviuluihin. How Violins tarjoaa valikoiman laadukkaita pienikokoisia soittimia, jotka ovat nähtävillä verkkokatalogimme erillisessä osiossa. Kuten kaikki soittimemme, ne ovat viulunrakentajiemme trimmaamia, toisin kuin monet halvat vaihtoehdot. Näin ostaja saa soittovalmiin viulun ja välttyy sen trimmaamisesta aiheutuvilta lisäkuluilta.

 

Hyvän historiallisen lastenviulun voi löytää usein noin 500 eurolla tai vähemmälläkin, vaikka niiden valmistus on yleensä aivan yhtä kallista kuin täysikokoisten. Jos budjettisi on rajallinen, paikalliset viulunrakentajat ja musiikkikoulut tarjoavat usein myös harkinnan arvoisia vuokrausvaihtoehtoja. Mahdollisuuksia tarjoaa myös liikkeemme vaihtotakuu, jonka avulla voimme tukea nuorta muusikkoa hänen kasvaessaan ja kehittyessään.

 

photo credit: ashraful kadir via photopin cc

Table of Contents