Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Neuvoja soittavan lapsen vanhemmille

Vanhemmilla on suuri vastuu soittavan lapsen harjoittelusta ja motivoinnista.

Musiikki on hieno harrastus, joka alkaa usein lapsena ja säilyy koko elämän ajan. Tämän vuoksi soittavan lapsen vanhemmilla on erityinen tehtävä olla mukana soittoharrastuksen alkuvaiheessa.

 

Varmista, että lapsesi harjoittelee säännöllisesti

 

Vanhemman rooli lapsen soittoharrastuksessa on olla tukena ja varmistaa, että lapsesi harjoittelee. Lapsesi soitonopettaja kertoo, kuinka usein ja kuinka kauan lapsesi tulisi harjoitella. Sinä tiedät parhaiten, miten voit kannustaa lastasi hänen harjoituksissaan.

Soitonopettajan suosittelemassa harjoitusaikataulussa pysyminen on erittäin tärkeää. Soittamaan ei opi harjoittelemalla kerran tai pari viikossa, vaan säännöllinen harjoitus on tärkeää. Ilman säännöllistä harjoittelua myöskään soitonopettaja ei voi auttaa lastasi kehittymään. Kannusta onnistumisissa, tue haasteissa

Lapsesi soittoharrastus ei vaadi sinulta itseltäsi kokemusta musiikista, vaan pelkästään aikaa. Huomaathan kuitenkin, että mikäli harkitset Suzuki-tunteja, sinun odotetaan osallistuvan aktiivisesti myös lapsesi päivittäiseen harjoitteluun.

Tue lastasi hänen harjoitellessaan kehumalla onnistumisia. Jokaista ääntä ei toki tarvitse kehua, sillä harjoittelu kuulostaa etenkin alkuun – no, harjoittelulta. Kannusta lastasi kuitenkin erityisesti silloin, kun kuulet jotakin, joka miellyttää sinua. Muista, että kriittinen kuuntelu on soitonopettajan tehtävä – sinun tehtäväsi on kannustaa hankalammissa paikoissa ja kehua onnistumisista.

 

Mikäli harjoittelussa on jatkuvia vaikeuksia

 

Keskustele vaikeuksista ensimmäiseksi lapsesi soitonopettajan kanssa. Lapsesi ei välttämättä itse halua tai osaa keskustella niistä hänen kanssaan. Useimmat lapset vastustavat harjoittelua välillä, ja jotkut kokevat myös suorituspaineita soittotunneista. Ei ole kuitenkaan normaalia, että harjoittelu on lapsesi mielestä kurjaa. Mikäli harjoittelu on jatkuvaa taistelua, tulee sinun vaatia muutosta, vaihtaa opettajaa tai jopa soitinta.

 

photo credit: horizontal.integration via photopin cc

Table of Contents