Parhaat ja huonoimmat harjoittelutavat
Uuden soittimen opettelu ei ole koskaan helppoa ja siksi hyvät harjoittelutavat ovat tärkeitä, että et joudu ikäviin henkisiin noidankehiin. Kaikki soitinharjoittelu täytyy tehdä ajatuksen kanssa ja yksityiskohtiin keskittyen, että osaa suunnata harjoittelunsa juuri oikeisiin asioihin. Vaikka joillain muusikoilla saattaa olla luonnollinen vaisto, siitä miten joku osa pitää soittaa, toiset taas joutuvat tekemään enemmän töitä oppimiseen eteen.
Parhaat harjoittelutavat
Ensimmäisenä, kun alat harjoittelemaan hyviä harjoittelutapoja, kiinnitä huomiota sinun ravintoosi ja varmista, että sinulla on tarpeeksi energiaa harjoittelemista varten. Hyvän, ravinteikkaan ruoan syöminen on elintärkeää jousisoitinten soittoa ajatellen, joka vaatii paljon kestävyyttä. Sinun täytyy varata aina tietty aika päivästä harjoittelulle, jolloin sinulla ei ole ulkoisia häiriötekijöitä ja jolloin olet kaikista parhaimmillasi. Tämä tarkoittaa monille aamua tai aamupäivää, muttei kaikille.
On tärkeää, että et huolehdi siitä, kuinka kauan harjoittelet vaan enemmänkin siitä, että mitä saat aikaiseksi.Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että harjoittelee järkevästi, käyttäen eniten aikaa tiettyjen, vaikeiden kohtien hiomiseen.
Kyllä, se tapahtuu kaikille viulisteille ja muusikoille. Ne voivat olla tiettyjä kohtia kappaleissa, jotka ovat todella vaikeita, eikä niitä saa soitettua millään. Joka kerta kappale soitetaan esitysnopeudella ja virheet toistetaan yhä uudelleen ja uudelleen. Tämmöisissä tilanteissa, kaikista paras tapa on ottaa yksi kohta harjoittelun alle ja harjoitella sitä joka päivä hitaasti ja ajatuksen kanssa, kunnes osaat soittaa sen. Vaikka se joskus tarkottaisikin sitä, että pyydät apua ammattiviulistilta, tai joltain, joka osaa soittaa tuon kappaleen, se voi auttaa sinua tehostamaan huomattavasti harjoitteluaikaasi.
Lisäksi voit omistaa hieman harjoitteluajastasi tuomaan vähän musikaalisuutta soittoosi. Viulu on hyvin ilmaisullinen soitin ja kannattaa harjoitella omaa ilmaisua, eikä vain soittaa mekaanisesti kappaleita läpi. Mitä enemmän harjoittelet musikaalisuutta joka kohdassa, sitä enemmän voit kehittää taiteilijuuttasi ja löytää uusia, omanlaisia tulkintatapoja kappaleisiin.
Vältettävät harjoittelutavat
Kun alat harjoittelemaan niitä vaikeita kohtia kappaleissa, niin ole varma, että yrität oikeasti katsoa tarkkaan ratkaisuja ongelmiin, sen sijaan että jäät toistamaan samoja virheitä uudelleen ja uudelleen. On helppo jäädä loukkuun oppimalla jokin kohta väärin, jonka jälkeen ei enää osaa soittaa koko kohtaa edes oikein. Tämä on ehkä huonoin tapa soiton harjoittelussa, riippumatta siitä, mitä soitinta soitat.
Vältä harjoittelua, kun olet väsynyt, vaikka se saattaisi tuntua houkuttelevalta, kun olet töissä päivät ja sinulla ei ole muuta aikaa harjoittelulle. Kuitenkin väsyneenä saatat helposti jäädä yllämainittuun harjoitteluloukkuun, kun keskittyminen ei ole mukana ja virheasentojen syntyminen on todennäköisempää.
Paras tie oikeaoppiseen viulun harjoitteluun syntyy, kun yhdistää oikean päivänajan, keskittymisen ja oikeiden asioiden harjoittelun. Tälläkin hetkellä niin monet upeat viulistit jatkavat konsertointiaan Suomessa ja ympäri maailmaa, niin on selvää, että harjoittelusessioista on tullut yhä tehokkaampia, kun ne on yhdistetty luontaiseen lahjakkuuteen.