Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Vapauta sisäinen rokkitähtesi viulunsoitolla

Viulu on yksi maailman rakastetuimpia soittimia ja esiintyy siksi monenlaisissa musiikkityyleissä. Tunnemme viulun parhaiten klassisena orkesteri- ja soolosoittimena, ja sen vaikuttava ääni koskettaa ihmisiä kaikkialla maailmassa.

 

Viulun monipuolisuuden ja erilaisten soittoteknisten mahdollisuuksien vuoksi sitä käytetään myös muissa musiikkityyleissä jazzista countryyn. Bluegrassissa pelimannityylinen viulu on erityisen tärkeässä roolissa.

 

Yksi viulunsoiton muoto on kasvattanut suosiotaan nopeasti, ja sen ansiosta viulu on kokenut eräänlaisen muodonmuutoksen. Tämä sekä visuaalisesti että musiikillisesti vaikuttava tyylilaji onrockviulu.

 

Syntetisaattori ja sähköviulu ovat tuoneet tullessaan uudenlaisen syvyyden rock-yhtyeiden äänimaailmaan. Viulu soveltuu moniin tyylilajeihin rockista folkiin ja jopa deathmetalliin. Koska näissä tyylilajeissa viulun soittotekniikalla ei ole yhtä rajattuja sääntöjä kuin klassisessa musiikissa, uusia tekniikoita kehittyy jatkuvasti. Norjassa syntynyt metalliviulisti Pete Johansen on tuttu nimi goottimetallin ystäville. Hän puhui eräässä haastattelussa siitä, kuinka viulun ja pakanuuden yhteys tekee viulusta luonnollisen soitinvalinnan kyseiseen musiikkityyliin.

 

Rock-viulun suosiota on kasvattanut myös Trans-Siberian Orchestra -yhtye, joka sinkosi tyylin osaksi valtavirtaa. Vain taivas on rajana viulun mahdollisuuksille rockmusiikin parissa. Jos haluat tutustua rock-viulun maailmaan, ota meihin yhteyttä, jotta voimme auttaa sinua pääsemään alkuun.

 

photo credit: Murdoch666 via photopin cc

Table of Contents