Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Viisi muistisääntöä aloitteleville soittajille

Violin child

Kun on vasta aloittanut soittamaan, on paljon asioita, joita pitää muistaa. Erityisesti lomien jälkeen soittimen käsittelyn ja soittamiseen liittyvät perusasiat saattavat helposti unohtua. Olemme tämän takia koonneet viisi muistisääntöä aloitteleville soittajille.

 

  1. Muista aina virittää soittimesi ennen soittamista

Jos et tiedä, miten soittimesi viritetään, pyydä opettajaasi tai jotain muuta ammattilaista virittämään se. Ota kuitenkin tavoitteeksi alusta alkaen, että opit virittämään soittimesi mahdollisimman nopeasti. Voit aluksi käyttää aluksi apunasi viritysmittaria tai puhelimeen ladattavaa applikaatiota jonka avulla opit kuulemaan milloin soitin on vireessä. Jopa internetissä on nykyään erilaisia viremittareita, joita voi käyttää. Ala tämän jälkeen mahdollisimman nopeasti siirtyä käyttämään vain viritysääntä tai äänirautaa, että korvasi kehittyy.

Viulun ja muiden jousisoittimien soitto vaatii, että lihasmuistisi oppii oikeat äänten paikat otelaudalla. Jos soitin on epävireessä, voit oppia hyvinkin nopeasti väärät otteet soittaessasi, joista poisoppiminen on hyvin vaikeaa.

 

  1. Älä koske jousen jouhiin

Ihossa olevat öljyt reagoivat hevosten jouhien kanssa, joka vaikuttaa siihen, miten jousi tarttuu kieliin. Liukkaat jouhet eivät tartu yhtä hyvin kieliin kuin kuivat jouhet. Siksi on äärimmäisen tärkeää, ettet koske jouhiin. On hyvä ottaa tavaksi pestä kädet aina ennen soittamista, että soittimesi ja sen kielet pysyvät hyvässä kunnossa pidempään.

 

  1. Opettele säätämään jousi oikealle kireydelle

Älä koskaan kiristä joustasi liikaa. Jousen puu saattaa murtua tai jopa katketa! Tämän korjaaminen saattaa olla monesti enemmän kuin jousen arvo. Kun olet lopettanut harjoittelun tai soittamisen, muista aina löysätä jousesi niin, että useat jouhista roikkuvat täysin löysinä. Tämä varmistaa sen, etteivät kireät jouhet väännä puuta tai pahimmassa tapauksessa riko jousta.

 

  1. Muista hyvä ryhti

Seisominen tai istuminen suorassa ja hyvällä ryhdillä on elintärkeää soittamiselle. Viulun soittaminen on hyvinkin fyysisesti vaativaa toimintaa ja hyvä ryhti soittaessa vaikuttaa tapaasi pidellä jousta ja soitinta, mutta myös soittoosi! Hyvän ryhdin opetteleminen ehkäisee mahdollisia tulevia rasistusvammoja ja virheasentoja, jotka näkyvät yleensä vasta kuukausien tai vuosien intensiivisen soiton jälkeen.

 

  1. Pidä soitin laukussa

Älä ikinä laita soitinta makaamaan tuolille tai pöydälle sellaisenaan. Laukku suojelee viulua ja jousta yllättäviltä onnettomuuksilta, kuten veden kaatumiselta soittimen päälle. Voit säästää pitkän pennin ja säilyttää mielenrauhan pitämällä soittimen turbassa sen laukussa. Pidä laukku ja sen sivutaskut kiinni, että viulu ja sen tarvikkeet eivät putoa vahingossa, jos laukkua siirretään yllättäen.

 

Näillä perusvinkeillä pääset jo pitkälle ja soittimesi pysyy hyvässä kunnossa. Jos soittimesta pidetään hyvää huolta, se on helpompi pitää säädöissä, se on halvempi huoltaa ja ennen kaikkea, se pysyy vierelläsi jakamassa elämän ilot ja surut sen koko elinkaaren ajan.

 

Table of Contents