Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Vinkkejä hyvän soitonopettajan löytämiseen

Kun olet päättänyt, mikä soitin sopii parhaiten lapsesi persoonallisuudelle ja kyvyille, olet vasta puolessavälissä matkaa.
Edessä on toinen haaste: parhaan opettajan valinta. Pätevimmän ja lapsellesi sopivimman soitonopettajan löytäminen ei ole kuitenkaan helppo tehtävä.

Lapsesi on siis päättänyt alkaa soittamaan jotain jousisoitinta, historian vanhimpia ja lyyrisimpiä soittimia. Kärsivällisen ja lapsesi kykyjä vaalivan opettajan löytäminen voi olla haastava tehtävä.
Hyvän soitonopettajan ei tarvitse olla virtuoosisoittaja, mutta hänen tulee RAKASTAA soiton opettamista. Hänellä tulee olla halu viedä tietoa eteenpäin nuorille soittajille ja saada heidät innostumaan soitosta loppuelämäkseen.

Soitonopettaja

Oikean soitonopettajan etsimisen ei tarvitse olla yhtä vaikeaa kuin kuvan henkilöllä

Opettajan tulee olla joskus suostutteleva ja lempeä mutta myös tarpeen tullen tiukka ja peräänantamaton. Opettajan tulee olla musiikillinen esikuva lapsellesi.
On myös tärkeää, että lapsesi opettaja on ensisijaisesti pedagogi eikä siis vain kiva kaveri. Soittotunneista tulee tietenkin mukavampia, jos niitä vetää häikäisevällä persoonallisuudella varustettu dynaaminen opettaja, mutta opettajan valinnasta ei tule tehdä persoonallisuuskilpailua. Seuraavassa on joitakin yksinkertaisia ohjeita hyvän viulunopettajan löytämiseksi:
Mene kuuntelemaan nuorten soittajien konsertteja ja esiintymisiä. Keskustele nuorten  muusikoiden ja heidän vanhempien kanssa opetuksesta ja opettajista. Tämä on tärkeää, sillä lahjakas ja lavalla säteilevä viulisti ei ole automaattisesti hyvä opettaja eikä hänellä ole välttämättä oikeaa luonnetta tai riittävää kärsivällisyyttä ohjaamaan nuoria soittajia.

• Vieraile paikallisissa musiikkiliikkeissä, joiden ilmoitustauluilla on usein musiikkikoulujen ja soitonopettajien ilmoituksia. Jos löydät opettajan tällä tavoin (tai internetin kautta), on tärkeää, että selvität opettajan taustat riittävän hyvin ennen soittotuntien aloittamista.

• Ota yhteyttä opettajakandidaattiin ja esitä hänelle muutamia yksinkertaisia kysymyksiä. Esiintyykö opettaja säännöllisesti vakiintuneessa ryhmässä tai orkesterissa? Tämä ei todellakaan ole tae siitä, että hän olisi hyvä opettaja, mutta se voi auttaa sinua päätöksen teossa. Onko opettajalla jonotuslista uusista oppilaista? Tämäkään ei ole ratkaiseva kysymys, mutta se kertoo jotain opettajan suosiosta. Älä pelkää pyytää koetuntia, jolla voit nähdä, sopiiko opettajan persoonallisuus lapsellesi.

Table of Contents