Viulun kielten valmistus
Kaikki kielet eivät sovi kaikille viuluille vaan jokainen viulu reagoi yksilöllisesti erityyppisiin kieliin. Jotkut kielet voivat saada viulusi kuulostamaan liian tunkkaiselta, joten sinun pitää olla tarkka valitessasi kieliä. Tässä on vertailu kolmesta kielten päätyypistä:
Suolikielet: Suolikieliä on tehty aikoinaan lampaiden suolista. Suolet on ensin kuivatettu, sitten venyytetty ja leikattu muotoonsa. Suolikielet ovat tunnettuja niiden rikkaasta äänenlaadusta, mutta niitä pitää virittää useammin, koska ne ovat herkkiä sään vaihteluille. Moderneissa matalavireisimmissä suolikielissä on suolisisus, mutta ne on yleensä kääritty hopea- tai kuparilankaan. Tällä tavoin ne ovat jämäkämpiä, mutta samalla säilyttävät niiden lämpöisän äänensävyn yläsävelsarjoissa, mistä suolikielet ovat tunnettuja. Barokki- ja vanhaa musiikkia soittavat muusikot monesti suosivat suolikieliä. Tässä on mielenkiintoinen video suolikielten tekemisestä.

Thomastik’s Dominant strings are the most common example of violin steel strings. They have a bright, clear tone and stay well in tune.
Teräskielet: Teräskielissä on terässisus. Tämäntyyppisiä kieliä käytetään yleensä vähän erikoistuneempaan soittoon ja moderniin musiikkiin, kuten country-viulumusiikkiin ja jazziin. Teräskielet pysyvät suolikieliä helpommin vireessä ja ovat pitkäikäisiä. Teräskielten ominaissoundi on kirkas ja selkeä, mutta siinä on vähän yläsäveliä. Ne ovat erityisen hyviä aloittelijoille ja pienille soittimille.
Pirastron Evah Pirazzi’s are common synthetic violin strings. They are made of silver and have a perlon core
Synteettiset kielet: Thomastik-Infeld muutti viulujen kielet 1970-luvulla, kun se alkoi käyttämään Perlonia (yksi nylonin tyyppi) kielten sisuksissa suolen sijaan. Synteettisissä kielissä on monia etuja; ne pitävät virettä paremmin, koska ne eivät ole niin herkkiä lämpötilan ja kosteuden vaihteluille ja ne syttyvät nopeasti. Viulun kielten valmistajat ovat kehittäneet kieliä käyttäen useita eri huipputeknologisia nyloneita ja yhdistelmämateriaaleja.
Joskus viulistit laittavat eri tyyppisen E-kielen, kuin muihin kieliin viulussaan. Siitä syystä jotkut yhtiöt, kuten Hill ja Westerminster myyvät vain E-kieliä, kun taas toiset yhtiöt myyvät E-kielensä erikseen setistä. Koska E-kieli itsessään ei ole kovin kallis, on hyvä kokeilla erilaisia kieliä, kunnes löytää oikean soundin soittimellensa. Monesti, kun hankkii uuden viulun, niin ei ole varma, millaiset kielet siinä on. Siinä tapauksessa voit soittaa meille ja kertoa, minkä väriset silkkinauhat kielten päädyissä on, ja me kerromme tarkalleen, mitkä kielet sinun viulussasi on.