Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Viulun lakkauksesta huolehtiminen

Oikeaoppinen tapa nostaa viulu. Tällä tapaa viulua käsitellessä ihon öljyt eivät pääse ajan saatossa kuluttamaan viulun lakkausta.

Olemme jo käsitelleet viulun lakkauksen tärkeintä hoito-ohjetta artikkelissa Viulun puhdistus. Kuten siinä jo mainitsimme, tärkeintä on pyyhkiä hartsipöly viulun pinnalta jokaisen soittokerran jälkeen. Tämä pieni kikka on huomattavasti tehokkaampi kuin mikään laajamittainen toimenpide, ja sen tarkoitus on yksinkertaisesti ehkäistä soittimen pintaan kielistä putoavan pölyn haittavaikutukset.

 

Toinen tapa huolehtia viulun lakkauksesta on käsitellä viulua ainoastaan kaulasta, jottei käsissä oleva hiki pääse muualle soittimeen. Puhtaimmatkin kädet jättävät jälkeensä hikeä ja happamia rasvayhdistelmiä, jotka parhaassa tapauksessa ainoastaan himmentävät lakan kiiltoa mutta pahimmassa tapauksessa kuluttavat sitä vähitellen. Viulunrakentajat ja erikoisliikkeet myyvät erityisiä kiillotus- ja hoitotuotteita, joilla voidaan poistaa pidemmällä aikavälillä viulun pintaan kertynyt lika. Jos soitin vaatii erityistä huomiota, asiasta on parasta keskustella viulunrakentajan kanssa, sillä hänellä on kokemusta oikean aineen valitsemisesta, käytettävän aineen määrästä ja oikeasta puhdistustavasta.

 

 

photo credit: Shaylor via photopin cc

Table of Contents