Valitse sivu
How Can We Help?
< Back
You are here:
Print

Viulututorit: Mitä he tekevät ja miten oppilaat voivat hyötyä?

Viulututori, joka tunnetaan myös viulunsoiton ohjaajana tai yksityisenä viulunopettajana, antaa yksityistunteja viuluoppilaille, jotta heidän tekniikka, ilmaisu, musiikinteorian sekä viulun mekaniikan ymmärrys ja äänentuottaminen paranevat. Viulututori on monesti kokeneempi viulisti, joka auttaa oppilaitaan paremmiksi esiintyjiksi. Viulututorin hinnat vaihelevat huomattavasti riippuen heidän kokemuksesta.

 

Jos viulututori työskentelee aloittelijan kanssa, hän opettaa oppilaalle perusteita, kuten miten pitää viulua ja jousta oikeaoppisesti ja mikä on oikea määrä painetta, että saa kielet reagoivat äänellisesti parhaiten. Tutori auttaa oppilasta opettelemaan kielten nimet ja laittaa jopa maalarinteippiä viulun kaulaan, että oppilas oppii löytämään oikeat sormien paikat. Hän myös opettaa musiikin perusteet, kuten nuottien lukemisen, olettaen, että oppilas ei ole oppinut tätä millään musiikkikurssilla erikseen.

 

Oppilaan kehittyessä, tutori opettaa korkeamman asteen kielitekniikoita, kuten vibraton kontrollointia, erilaisia jousitekniikoita ja huiluääniä. Ohjaaja varmistaa, että oppilas on tarpeeksi taidokas kaikkien asteikoiden ja arpeggioiden soitossa ja antaa erilaisia etydejä ja viulukappaleita oppilaalle opeteltavaksi. Tutori kuuntelee oppilaan esiintymistä ja antaa vinkkejä, miten erilaisia teknisiä virheitä voi korjata, kannustaen oppilasta tutkimaan ja löytämään musiikillisen ilmaisun rajoja. Koko opetuksellisessa prosessissa ohjaaja saattaa ottaa oman soittimensa esille antaakseen konkreettisia kuulollisia esimerkkejä näistä.

 

Viulututori voi myös antaa tehtäväksi lukea kirjallisuutta viuluihin ja esiintyjiin liittyen. Tästä esimerkkeinä tärkeitä teoksia, kuten Felix Mendelssohnin ”Konsertto E-molli” tai Wolfgang Mozartin ”Viulukonsertto nro 4 D-duuri” ja Ludwig van Beethovenin ”Viulukonsertto D-duuri” Tutori voi käyttää äänitteitä kuuluisilta viulisteilta, kuten Itzhak Perlmanilta ja Joshua Belliltä näyttääkseen esimerkkejä huippulaatuisesta tekniikasta ja äänenmuodostuksesta. Tutorin tehtävänä on altistaa oppilas erilaisille musiikki- ja soittotyyleille, kuten viululle rock-musiikissa ja bluegrassissa.

 

Yksityisenä viulunopettajana, viulututori on vastuussa kaikesta opetukseen liittyvästi, kuten laskutuksesta ja kaikesta mahdollisesta paperityöstä. On hänen tehtävänsä sopia kaikki oppitunnit, ja jos on pakko, niin sopia oppitunnit eri ajoille, jos oppilas ei pääse normaaliin tapaamisaikaansa. Kun oppilas on tarpeeksi pitkällä soitossa pitääkseen yhteis- tai sooloesityksen, tutori ottaa yhteyttä kouluille, kirkoille tai muille esiintymislavoille, missä tapahtuma voidaan järjestää ja varaa paikan ja huolehtii mainostuksesta. Hän selittää tai näyttää omalla esimerkillään, mikä on oikea esiintymisetiketti, niin esiintyjänä, kuin yleisön jäsenenä.

 

Table of Contents