Valitse sivu
Kontrabasso on kaunis soitin, mutta sen ostaminen vaatii pitkän harkitsemisajan

Jos valmistaudut hankkimaan ensimmäisen kontrabassosi tai olet hankkimassa uutta bassoa ensimmäistä kertaa ilman opettajan tai ystävän apua, on tärkeää ottaa tiettyjä asioita huomioon.

 

Kuinka teet parhaan mahdollisen pitkäaikaisen sijoituksen ja kuinka varmistat, että bassosi on hyvässä kunnossa ja ammattimaisesti trimmattu?

 

Ensikertalaiset eivät välttämättä tiedosta, että heidän tulee tehdä valinta enemmän huoltoa vaativan mutta paremman äänen tuottavan (kokopuisen) basson ja vähemmän päänvaivaa mutta vastaavasti heikompilaatuisen äänen omaavan basson väliltä.

 

Tämän vuoksi on erityisen hyödyllistä kääntyä kokeneen paikallisen jousisoitinrakentajan puoleen, joka voi ohjata sinua oikeaan suuntaan ja varmistaa, että oikealla ja ammattimaisesti tehdyllä trimmauksella bassosi tuottaa sinulle iloa pitkällä aikavälillä.

 

Mitä jousisoitinrakentaja tekee?

Jos olet vasta aloittelemassa musiikinharrastusta, saatat hämmentyä laajasta sanastosta, joka vilisee termejä kuten mensuuri, nuppi, takajänne ja yläolka. Ensimmäistä bassoa hankkiessasi sinulla ei välttämättä ole myöskään selkeää käsitystä viulun-/jousisoitinrakentajan työnkuvasta. Yksinkertaisesti määriteltynä viulunrakentajalla tarkoitetaan käsityöläistä, joka valmistaa tai korjaa jousisoittimia, mukaan lukien kontrabassoja. Jousisoitinten valmistaminen on vuosisatoja vanha perinne, jota mestaripuutyöläiset kautta aikojen ovat harjoittaneet rakkaudesta musiikkiin.

 

Kokonsa ja valmistusmateriaaliensa vuoksi herkkää bassoa hankkivien muusikoiden tulee olla erityisen tarkkana hankkiessaan soitinta ja korjauttaessaan sitä. Soittimen herkkyys on yksi syy, miksi basson korjaus tulee uskoa ainoastaan ammattitaitoiselle soitinrakentajalle. Saman syyn vuoksi se tulee myös trimmauttaa soitinrakentajalla, joka suhtautuu työhönsä sen vaatimalla intohimolla ja tarkkuudella, joita persoonattomat verkkopalvelut eivät usein pysty tarjoamaan.

 

Kontrabasson ostaminen ammattiviulunrakentajalta

Kaukaisten Internetissä olevien ketjujen näennäisen edulliset hinnat voivat olla houkuttavia basson ostajalle, mutta kuljetusmaksut ja soittimen yleinen arvo ja laatu saattavat saada ostajan katumapäälle. Vaikka on olemassa hyvämaineisia ja laadukkaita soittimia myyviä verkkokauppoja, mikään ei korvaa henkilökohtaista huomiota, pitkäaikaista suhdetta ja ostopäätöstä edeltävää kokeilumahdollisuutta, jotka ovat tarjolla paikallisissa soitinliikkeissä.

 

Seuraavassa kuusi etua ostaessasi basson paikalliselta ammattirakentajalta verkkokaupan sijaan:

 

1. Henkilökohtainen palvelu: Ammattirakentaja ymmärtää esimerkiksi jazzia, klassista musiikkia tai bluegrassia soittavien basistien erilaisia tarpeita. Käydessäsi läpi erilaisia vaihtoehtoja voit hyödyntää rakentajan asiantuntemusta.

2. Parempi hinta-laatusuhde: Paikallisessa liikkeessä vierailu tarjoaa mahdollisuuden puhua ammattilaisen kanssa, joka ymmärtää tarpeesi ja auttaa sinua löytämään parhaan basson hintahaarukassasi.

3. Ammattimainen trimmaus: Ammattitaitoisen ja bassoihin perehtyneen jousisoitinrakentajan suorittama trimmaus voi tehdä eron erinomaisen soittimen ja jatkuvien ongelmien välillä näissä ongelmallisissa soittimissa.

4. Kokeilumahdollisuus ennen hankintaa: Paikallinen liike tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia ​​soittimia ennen ostopäätöksen tekemistä.

5. Mahdollisuus nähdä soitin: Sen sijaan, että joutuisi luottamaan siihen, että verkkosivu antaa oikean kuvan soittimesta, voit nähdä soittimen ja varmistua itse sen kunnosta. Tämä on erityisen tärkeää, jos suunnittelet käytetyn soittimen ostamista.

6. Suhde paikalliseen rakentajaan: Bassosi tulee todennäköisesti tarvitsemaan korjauksia ja/tai huoltoa jossain vaiheessa. Korjauksen laadun tarkastaminen on helpompaa, jos sinulla on olemassa oleva suhde paikallisen soitinrakentajan kanssa, joka tuntee soittimesi ja henkilökohtaiset tarpeesi.
Kontrabasson ostaminen on merkittävä investointi, minkä vuoksi on tärkeää varmistaa, että saat parhaan vastineen rahoillesi. Basson hankkiminen paikallisen soitinrakentajan avustuksella takaa miellyttävämmän ostoprosessin ja varmistaa, että saat budjetillasi parhaan mahdollisen soittimen, joka kulkee mukanasi vuosia eteenpäin.

 

photo credit: albertob via photopin cc