Valitse sivu
Gavriel Lipkind on menestynyt sellisti

Gavriel Lipkind, yksi Saksan kuuluisimmista sellisteistä, syntyi vuonna 1977 Tel Avivissa. Jo varhaisnuoruudessaan hän osoitti nerokkuutta sellon soitossa ja tekikin ensimmäisen radioesiintymisensä 18-vuotiaana. Hänellä on tutkinnot kolmelta mantereelta, ja Südkurier on listannut Lipkindin voitoista esimerkiksi Leonard Rosa –kilpailun Washingtonissa, Rostropovich-kilpailun Pariisissa ja ARD-kilpailun Münchenissä.

 

Aika musiikkiesitysten ulkopuolella

Voisi olettaa, että Lipkindin kaltainen menestyvä muusikko jatkaisi esiintymisiään ja julkisuuden kasvattamista. Lipkind kuitenkin piti keskellä lupaavaa nostetta kolmen vuoden tauon esiintymisestä. Hänen nettisivuilla asiaa kommentoidaan seuraavasti:
“Nuoren uransa huipulla, vielä kaksikymppisenä, Lipkind otti kolmen vuoden tauon lavaelämästä omistautuen Lipkind Productionsin perustamiselle. Nykyisin kaikki Lipkindin muusikillinen toiminta liittyy erottamattomasti osaksi suurempaa kokonaisuutta luoda ja tuottaa ohjelmistoa. Tuotanto vaikuttaa kaikkiin hänen uransa muihin valintoihin”.

 

Ilmaisu

Syy, miksi Lipkind on ollut sellon soiton eturintamassa niin monen vuoden ajan, on hänen uniikki soittotyylinsä. All Music’s-sivuston James Leonardin mukaan: “…hänen temponsa eivät ole aina mitä odottaa; hänen hitaat ovat raskaampia, nopeat kevyempiä, ja hänen tanssit pysyvät aina vahvasti tunnelmassa kiinni. Hänen fraseerauksensa on joskus pehmeämpää, joskus karkeampaa – ja aina yksilöllistä.”

Kuten Leonardkin viittaa, Lipkindin oma persoonallisuus on kiinteä osa hänen muusikkouttaan. Bernard Greenhouse Carlo Schreiber Productions-tuotannosta kuvaa Lipkindiä näin: “…kiehtova ja dynaaminen muusikko lavalla, ja myös henkilö, jolla on suurta luovuutta ja ajattelua, älyllistä osallistumista ja ystävällisyyttä.”

 

Lisää tiedossa

Jäämme odottamaan Lipkindin seuraavia musikaalisia kontribuutioita niin esityksissään kuin nauhoituksissaan, joissa hän käyttää omaa tyyliään.

 

photo credit: Guus Krol via photopin cc