Valitse sivu
Mitä musiikkimakusi kertoo sinusta?

Tuoreessa tutkimuksessa  The Do Re Mi’s of Everyday Life Austinissa sijaitsevan Texasin yliopiston tutkijat löysivät korrelaation musiikkimieltymysten ja persoonallisuustyyppien välillä.

 

Seuraavassa tiivistelmä tutkimuksen tuloksista: 

 

  • Ihmiset, joilla on monimutkainen ja reflektiivinen persoonallisuus, ovat usein mieltyneet klassiseen, jazziin, blues- ja folk-musiikkiin. Heillä on taipumus olla emonitionaalisesti vakaita, keskimääräistä älykkäämpiä, verbaalisilta taidoiltaan keskimääräistä parempia sekä avoimia uusille kokemuksille.
  • Intensiivinen ja kapinallinen nykypäivän Johnny Rotten -tyyppi puolestaan kallistuu alternativen, rockin tai heavymetallin suuntaan. Ihmisillä, jotka kuuntelevat tämän tyylistä musiikkia on taipumus olla keskimääräistä älykkäämpiä, verbaalisilta taidoiltaan keskimääräistä parempia, avoimia uusille kokemuksille sekä urheilullisia.
  • Positiivisen elämänasenteen omaavat ja sovinnaiset ihmiset kuuntelevat usein countrya, poppia ja uskonnollista musiikkia. Heillä on taipumus olla miellyttäviä, ulospäinsuuntautuneita, tunnollisia, poliittisesti konservatiivisia, varakkaita ja urheilullisia. He eivät ole tyypillisesti avoimia uusille kokemuksille ja ovat verbaalisilta taidoiltaan keskimääräistä heikompia.
  • Viimeinen ihmisryhmä oli luokiteltu energisiksi ja rytmisiksi ihmisiksi, jotka ovat kallistuneet rapin, hip hopin, soulin, funkin, elektronisen ja tanssimusiikin puoleen. Heillä on taipumus olla erittäin ulospäinsuuntautuneita, miellyttäviä, urheilullisia sekä poliittisesti liberaaleja.

 

Toisessa tutkimuksessa tutkijat saivat selville, että ihmisten tutustuessa toisiinsa, heidän keskusteluidensa yleisin puheenaihe on musiikki. Ihmiset pystyivät muodostamaan tarkkoja käsityksiä toisistaan musiikkimieltymysten perusteella.

 

Monet musiikkilajit, sisältäen kaikki yllä mainitut, käyttävät viulua.

Viulusta on moneen eri musiikkityyliin.

Saadaksesi muutamia esimerkkejä viulun käytöstä muussa kuin klassisessa musiikissa, katso seuraavat videot:

 

Aivan kuin vaatevalintoja, musiikkia pidetään usein itseilmaisun tapana ja suhde siihen voi olla hyvin henkilökohtainen. Mitä musiikkimaku kertoo sinusta? Miten soittamasi ja kuuntelemasi musiikki ovat kytköksissä persoonaasi?

 

photo credit:Emily’s mind via photopin cc

photo credit: IMG_6877 via photopin cc