Valitse sivu
Lindsey Stirling on kehittänyt oman tyylinsä esiintyä ja soittaa viulua

America’s Got Talent -ohjelmassa häntä mainostettiin hiphop-viulistiksi. Useat hänen kappaleistaan luokitellaan dubstep-viuluksi. Hän on soittanut covereita Legend of Zeldan –tunnusmusiikista Rihannan Me Found Loveen. Hän ei esiinny tuolilla istuen tai varovasti edestakaisin keinahdellen; hän tanssii, hyppii ja ottaa kontaktia yleisöön. Kuka tämä esiintyjä on?

 

Hän on Lindsey Stirling, amerikkalainen viulisti, joka on muuttanut ihmisten käsityksiä viulusta. America’s Got Talent -ohjelmassa esiintyessään hänelle sanottiin, ettei hänen tyylinsä ole riittävän kaupallinen ja etteivät ihmiset täyttäisi Las Vegasin saleja nähdäkseen hänet hyppimässä lavalla viulunsa kanssa. Hän otti kritiikin vastaan kohteliaasti, mutta myönsi blogissaan, että se satutti. Tämä ei kuitenkaan pidätellyt häntä kauaa.

“Ainoa syy, miksi menestyin oli se, että pysyin uskollisena itselleni.” – Lindsey Stirling

Lindseyn Youtube-kanavalla, Lindseystompilla, on yli 310 miljoonaa katselukertaa ja 2,3 miljoonaa tilaajaa. Kanavalla on lukusia musiikkivideoita sekä hänen omista kappaleistaan että covereista, ja videoilla Lindsey yleensä tanssii kameran edessä upeissa maisemissa. Monissa videoissaan Lindsey on pukeutunut näyttävään asuun, joka sopii kappaleen teemaan: Taru Sormusten Herrasta -sikermässä hän on pukeutunut pitkään valkoiseen haltijamekkoon, kun taas Game of Thronesin musiikkia soittaessaan hän muuntautui Daenerys Targaryenin hahmoksi.

 

Lindsey ei kuitenkaan soita pelkästään covereita, vaan hänen omat kappaleensa Spontaneous Me ja Crystallize ovat saaneet jo yli 75 miljoonaa katselukertaa. Hän jatkaa uusien videoiden tekemistä välittämättä tyyliinsä kohdistuvasta kritiikistä, ja katselukertojen määrästä käy selvästi ilmi, että hän oli oikeassa sanoessaan: ”Ainoa syy menestykselleni on se, että olen pysynyt uskollisena itselleni.” Lindsey on tehnyt kaksi kiertuetta Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ja hänen ensimmäinen Euroopan kiertue päättyi 29. kesäkuuta 2013.

 

Toivomme Lindseylle ja kaikille oman tiensä kulkijoille onnea ja soittamisen iloa!

 

photo credit: berkeleyhomes-dot-com via photopin cc