Valitse sivu
Erilaiset kesäfestivaalit antavat uutta pontta soiton harjoittelulle syksyä varten

Ensi kesänä on useita eri isoja viulumusiikin kesäfestivaaleja ympäri Suomea. Niissä kannattaa ehdottomasti käydä, jos sattuu olemaan lähiympäristössä.

Sinfonia Lahden 15. kansainvälinen Sibelius-festivaali 
4.-7.9.2014 Sibelius-talo, Lahti


Tämä festivaali järjestetään Lahdessa 4. -7. syyskuuta.2014 Sibeliustalossa. Festivaaleilla tullaan esittämään harvinaisia alkuperäisversioita Sibeliuksen töistä, kuten Sibeliuksen viulukonsertto ja Sinfonia nro 5.

 

Tämän vuoden festivaali on valmistamassa tietä normaalia suuremmille festivaaleille ensi vuodelle, jolloin on Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden Sibelius-festivaali kestääkin kokonaisen viikon 31. elokuuta – 4. syyskuuta ja sen uskotaan keräävän vierailijoita ympäri maailmaa.  Festivaalien pääesiintyjinä tuleekin olemaan tunnettu BBC:n sinfoniaorkesteri ja Helsingin filharmoninen orkesteri..

 

 Kuhmon kamarimusiikkijuhlat
13.-26.07.2014, Kuhmo


Tänä vuonna Kuhmon kamarimusiikkijuhlat pidetään 45. kertaa 13. heinäkuuta – 26. heinäkuuta ja vuoden teemana on seitsemän eri taiteenlajia seitsemästä kaupungista. Juhlissa tullaan kuulemaan kirjava sekoitus perinteistä kamarimusiikkia, Tsaarien musiikkia sekä harvinaisempia suuren mittakaavan esityksiä, kuten Bachin Markus-passio.¨’

 

Korsholman musiikkijuhlat
30.7. – 6.8.2014, Pohjanmaa


Näiden musiikkijuhlien päätapahtumapaikkoina on Vaasan  ja Mustasaari, mutta festivaalien aikana järjestetään konsertteja ympäri Pohjanmaan luonnonkaunista saaristoaluetta. Esiintyjinä on useita suomalaisia ja kansainvälisiä huippunimiä soittamassa musiikkia klassisista kamarimuusiikkiteoksista barokkisävellyksiin. Ohjelmaan myös kuuluu uutta musiikkia kesän upeina yöttöminä öinä musiikkijuhlien aikana 30. heinäkuuta – 6. elokuuta. Tämä on yksi suosituimmista Suomen kamarimusiikkijuhlista.

 

Ne jotka osallistuvat, voivat päästä katsomaan kahta kuuluisaa viulistia Cecilia Zilliacusta ja Liv Migdalia.

 

Cecilia Zilliacus on kiertänyt ympäri Eurooppaa ja Pohjoismaita ja on yksi maailman taitavimmista viulisteista. Hän on esiintynyt solistina useassa maailman huippukonserttitalossa, sekä useiden ruotsalaisten ja eurooppalaisten ja pohjoismaisten orkestereiden kanssa. Muusikot ja säveltäjät ovat tulleet ympäri Eurooppaa kuuntelemaan hänen jousisoitintrion ZilliacusPerssonRaitinen palkintoja voittanutta konserttisarjaa Tukholman konserttitalolle. Zilliacus on levyttänyt useita albumeita, joista neljä on voittanut Ruotsin Grammis-palkinnon.

 

Liv Migdal on nouseva tähti viulumaailmassa ja on yksi hänen sukupolvensa parhaimmista viulisteista. Hän aloitti taiteelliset opintonsa 11-vuotiaana ja on saanut useita stipendejä, palkintoja, sekä voittanut kansainvälisiä kilpailuja, kuten Mozart Society Scholarship-palkinnon vuonna 2013. Hänellä on ollut konsertteja solistina ympäri Eurooppaa ja Aasiaa tunnettujen orkestereiden kanssa, sekä vierailevana tähtenä festivaaleilla Suomessa, Puolassa ja Alankomaissa. Tammikuussa 2014, hän julkaisi levyn, jossa on sonaatteja Beethovenilta, Straussilta ja Debussyltä.

 

 photo credit: ac4lt via photopin cc